De Oelewappers

Geschiedenis

002In 1986 kwam het idee van enkele muzikanten om een groepje op te richten dat gezellige amusementsmuziek zou spelen voor allerlei gelegenheden. Deze groep zou echter geen afbreuk mogen doen aan de activiteiten van de fanfare. De groep kreeg op de ????n of andere manier de naam ???de Oelewappers??? mee. Nu is deze naam een begrip geworden in Lommel en omstreken. Heel veel activiteiten in Lommel en daarbuiten worden namelijk opgevrolijkt door onze muziek.

Wat staat er zo al op ons programma? We treden op tijdens onder andere carnaval, braderijen, dweildagen, sportmanifestaties of andere leuke gelegenheden. Zo hebben we, buiten Lommel, al gespeeld in onder meer de Belgische plaatsen Waanrode, Lier, Olen en Halle en in Nederland in Eersel, Budel, Boxmeer, Best???

Jaarlijks gaan de Oelewappers ook een weekendje naar Duitsland voor muziek en plezier. Zo hebben we ook al gespeeld in onder meer Cochem, Monschau, Einruhr, Bitburg, Gransdorf???

Voor meer informatie over de Oelewappers kan je altijd een e-mail sturen naar kfste_lommel@hotmail.com of contact opnemen met Ludo Van Endert (0489/43.21.22).

Een greep uit ons repertoire:
- Radar Love
- Heb je even voor mij
- Sweet Caroline
- Laat de zon in je hart
- When the saints, go marching in
- Down by the riverside
- Sjeng oan de geng
- De Alpen Express
- Tiger Rag
- Over and Out
- Du
- Quando Quando
- In M??nchen steht ein Hofbr??uhaus
- Slavenkoor
- Carnaval de Paris
- Marina
- Apache
- Bad, Bad Leroy Brown
- Mexico
- See You Later Alligator
- Viva Hollandia
- Hello Marry Lou
- Jambalaya
- Una Paloma Blanca
- The Wild Rover
- Kom van dat dak af
- The Loco-Motion
- ???